Kategoriarkiv: Referenser

Festaktivitet som julklapp?

Har du julklappsbekymmer? Vill du ge bort något annorlunda till dina samarbetspartners, arbetskollegor, vänner, släktingar, lärare?
Varför inte ge bort en upplevelse/festaktivitet istället för en pryl?
NiCe Party har teambuildande och annorlunda aktiviteter att ge bort i julklapp! Vi vågar lova att det blir uppskattat!

Festaktivitet som presentkort.
Du kan välja att ge bort ett presentkort på valfri festaktivitet eller att helt enkelt ladda ner en av våra festaktiviteter och slå in i ett paket. Elisabeth i Falun ville ge sina samarbetspartners en oförglömlig julklapp som de både kunde ha nytta och glädje av. Hon köpte en mordgåta från oss, skrev ut dokumentet och satte in det i en pärm. Sedan fixade hon en fin framsida till pärmen. Ni kan ju gissa om julklappen blev uppskattad:

Textalk jobbar just nu med att ta fram en funktion för att kunna hantera presentkort i deras e-butiker. Denna funktion kommer att finnas tidigast i januari/februari. Men ni kan ändå köpa presentkort från oss redan nu genom att maila beställning av önskad valör/vara till oss. Du får då presentkortet samt betalningsinstruktion tillsänt dig via mail. A piece of cake!
Välkommen in i butiken och välj din favoritjulklapp att ge bort!

Pias härliga berättelse om Maffiamordet från NiCe Party

Pia och Tommy från Härnösand blev inbjudna till ”Maffiamordet” av goda vänner. I sin blogg berättar hon om förväntningarna inför kvällen, förberedelserna, sminkningen, partyt och även om ”efterdyningarna”. Pia har på ett fantastiskt sätt beskrivet helheten i upplevelsen! Läs hennes härliga berättelse, som hon har varit så snäll att dela med sig av till oss, och titta på underbara bilder hur 2 personer på en liten stund förvandlas till äkta Maffiosos.
http://www.teammelwin.se/index.php?option=com_content&task=view&id=910&Itemid=61

Maffiamordet kostar endast 379 kr och är skrivet för 13-20 personer. Bjud in dina vänner till en oförglömlig kväll med denna mordgåta från NiCe Party! En festlek som passar alla fester – företagsevenemang, privatfest, 50-årsfest, halloweenpartyt, släktmiddagen….
Join the party! It´s a NiCe Party!

Dags för Skattjakt på barnkalaset!

Nu är utvärderingen av Skattjakten avklarad. Utvärderingen gjordes med 11 barn i en årskurs 3. Några kommentarer:
”Fett kul!””Du måste testa!””Det var jättekul att få inbjudan. Man kunde inte vänta!”
”Först var det pirrigt att öppna kuvertet. Men det var kul!”
”Lite svårt.”
”Ledtrådarna var svåra”.
”Jag vill göra om det. Kan du vara med då?”
”Det var väldigt roligt och spännande!”

Barnen i den här gruppen fick spela spelet i ca 50 minuter, sedan var vi tvungna att bryta eftersom det var slut på skoldagen. Under dessa 50 minuter hade 3 barn lämnat in sitt svar – 2 av dessa var rätt svar. Om vi hade fortsatt ett tag till hade säkert fler barn kommit på svaret. Rekommenderad tid kan nog vara 1,5-2 timmar.

Barn frågar mycket och försöker hitta nya utvägar: ”Får man hitta på egna hot?” ”Får man luras?” ”Får man sno bilder?” osv. Här gäller det som vuxen att vara ”flexibel” och själv bestämma vad man får och inte får. Vilka beslut man som vuxen än tar så blir det inte fel. Det är omöjligt för oss att förutse allt som kan hända i leken eftersom det med största sannolikhet blir olika vid varje tillfälle Skattjakten genomförs. Det enda vi kan råda är: Var inte rädd för improvisation!

En del barn tyckte att ledtrådarna var svåra. Vi har nu jobbat för att det ska bli lite enklare.

Vi märkte också att en del barn hade svårt att hålla reda på allt – spela en roll, leta bokstäver, göra det som stod i manus. Det krävs att minst 1 vuxen är insatt i spelet och kan hjälpa till. Viktigt också att hjälpa individuellt och ta beslut ”från barn till barn” hur mycket hjälp man kan ge.

Men det var mycket uppskattat! NiCe Partys skatt var en låda fylld med godis som vinnaren fick men självklart fick alla deltagare tröstpris!

Slutsats: NiCe Partys Skattjakt är verkligen värd att prova! Köp den i vår e-butik; Skattjakt för barnkalas.

Respons från nöjd kund på firmafest!

Bra tips från firmafest!

Det är verkligen kul att så många intresserar sig för våra mordmysterier och det verkar sprida sig! Det är så kul och inspirerande!
En av våra kunder vill gärna dela med sig av sina erfarenheter och ge lite tips. Tack Helene på SWECO, som hade använt en av våra mordgåtor på en firmafest.
Men alla ni som vill ha lite tips och inspiration för mordmysterium – läs nedanstående!

Det blev så lyckat i fredags!
Alla kom utklädda och levde sig in sina roller! Flera talade högt under middagen, och ställde till lite ”scener”.
Jag hade gjort presentationer som vi körde på duk med en kanon. Det underlättade för alla att ta till sig bevisen än om advokaten bara läst upp dem. 4 av 60 gissade rätt på mördaren. Vi hade ett genomgående tema med bild på offret och gjorde programblad med samma bild på samt en inramad bild på bevisbordet. Kommissarien körde en Clouseau-tolkning med fransk brytning
det blev sååå kul och lyckat..
Men man har ju lärt sig saker, så till nästa gång gör man det ännu bättre..
T.ex.
– borde gått ut med alla uppdateringar i rolllistan på mailen samma dag som festen. fastän vi satte upp ”fotolistor” med ALLA roller såg folk inte det utan förstod det först sent på kvällen att det var ändrat.
– ännu tydligare presentation.
– jag borde instruerat mina kollegor bättre.
Hälsningar
Helene

Undrar hur många – som just nu i skrivandets stund (kl 19:58 fredagen den 18/12) spelar något av våra mysterier? Det måste vara åtskilliga! Vi är så stolta! Tack alla våra kunder! Det är ni som gör att vi får inspiration att skriva ännu fler mysterier!

Vi önskar alla våra kunder – nya som ”gamla” – en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år med många smaskiga mordmysterier att lösa!

Mycket skoj för pengarna – det är festlekar från NiCe Party det!

Fler och fler upptäcker vår e-butik och nu till Halloween blir det extra tydligt! Undrar hur många mordgåtor från NiCe Party som kommer att spelas under Halloween-helgen 2009? Många mordgåtor blir det….
Häromdagen fick jag ett samtal från en kille som så GÄRNA skulle vilja spela ett mysterium med sina ”polare” men det var otänkbart tyckte han eftersom det skulle bli såååå dyrt! ”Men… inte så många kunder har reagerat över våra priser… och du får ju mycket för pengarna!” försökte jag. Men han fortsatte ”Det finns väl inte någon privatperson som kan betala så mycket pengar för en festkväll – jag antar att ni bara säljer till företag?” fortsatte han envist. Jag tyckte det lät lite konstigt och jag berättade för honom att många privatpersoner beställer mordmysterier från oss – allt från barnkalas, 50-årsfester, julfester, födelsedagsfester, möhippa, svensexa och till och med bröllop! Kunde inte förstå att han tyckte det var så dyrt förrän nästa fråga kom: ”Ja men – man vill väl bjuda på mat och vin också – då måste man ju nästan ta inträde från gästerna!” Det var nu jag började förstå att det måste ha blivit något rejält missförstånd oss emellan och 10-öringen trillade ner så jag sa ”Men alltså – priset gäller inte per person utan för hela sällskapet!” Och då trillade även 10-öringen ner för honom. ”399 kr för hela sällskapet?!!” utbrast han. ”Det var billigt! Hur kan ni vara så billiga? Det är ju så billigt så man funderar om det verkligen håller måtten och fungerar!” Jag var tvungen att skratta åt honom – först är han upprörd över våra dyra priser och på en tvärhand vänder han och blir lika upprörd över hur vi kan vara så billiga!
Så för att klargöra: Priset gäller för ett helt sällskap. Så är man 20 personer i sällskapet och köper t ex ”Mord på Slottet” kan man snabbt räkna ut att aktiviteten kostar 19.95/person. Om man köper ”Mord på Slottet” för 60 personer kostar aktiviteten 14 kr/person.
Förmedlat budskap (med inspiration från Rusta): Mycket skoj för pengarna – det är Festlekar från NiCe Party det!
Välkommen in i vår e-butik och gör din beställning!