Dags för Skattjakt på barnkalaset!

Nu är utvärderingen av Skattjakten avklarad. Utvärderingen gjordes med 11 barn i en årskurs 3. Några kommentarer:
”Fett kul!””Du måste testa!””Det var jättekul att få inbjudan. Man kunde inte vänta!”
”Först var det pirrigt att öppna kuvertet. Men det var kul!”
”Lite svårt.”
”Ledtrådarna var svåra”.
”Jag vill göra om det. Kan du vara med då?”
”Det var väldigt roligt och spännande!”

Barnen i den här gruppen fick spela spelet i ca 50 minuter, sedan var vi tvungna att bryta eftersom det var slut på skoldagen. Under dessa 50 minuter hade 3 barn lämnat in sitt svar – 2 av dessa var rätt svar. Om vi hade fortsatt ett tag till hade säkert fler barn kommit på svaret. Rekommenderad tid kan nog vara 1,5-2 timmar.

Barn frågar mycket och försöker hitta nya utvägar: ”Får man hitta på egna hot?” ”Får man luras?” ”Får man sno bilder?” osv. Här gäller det som vuxen att vara ”flexibel” och själv bestämma vad man får och inte får. Vilka beslut man som vuxen än tar så blir det inte fel. Det är omöjligt för oss att förutse allt som kan hända i leken eftersom det med största sannolikhet blir olika vid varje tillfälle Skattjakten genomförs. Det enda vi kan råda är: Var inte rädd för improvisation!

En del barn tyckte att ledtrådarna var svåra. Vi har nu jobbat för att det ska bli lite enklare.

Vi märkte också att en del barn hade svårt att hålla reda på allt – spela en roll, leta bokstäver, göra det som stod i manus. Det krävs att minst 1 vuxen är insatt i spelet och kan hjälpa till. Viktigt också att hjälpa individuellt och ta beslut ”från barn till barn” hur mycket hjälp man kan ge.

Men det var mycket uppskattat! NiCe Partys skatt var en låda fylld med godis som vinnaren fick men självklart fick alla deltagare tröstpris!

Slutsats: NiCe Partys Skattjakt är verkligen värd att prova! Köp den i vår e-butik; Skattjakt för barnkalas.

Lämna ett svar