Digitala informationsträffar om författarbesök med interaktiv deckargåta från Mysteriefabriken.

Söker ni nya spännande prospekt inom ramarna för Skapande skola? Eller jobbar du på bibliotek och söker nya kulturella evenemang för barn?

Varmt välkommen att boka in dig på någon av Mysteriefabrikens informationsträffar där författaren Nina Cernold berättar hur det går till när hon gör digitala författarbesök med interaktiv deckargåta i barngrupp. Du får uppleva en komprimerad deckargåta – så håll i detektivhatten.
Mysteriefabriken erbjuder 1 tillfälle/vecka fram t o m 4/2. Begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. Anmälan görs via länken:
Välkommen att anmäla dig här.

Så här har lärare, bibliotekspersonal och barn sagt om deckargåtorna:

Lärare:
Det var längesen eleverna var så fokuserade.”
Jag hade livliga diskussioner med eleverna om vem tjuven är efter du hade lämnat oss.”
Barnen tycker det var väldigt roligt och mycket spännande att få lösa mysteriet. Jag blev imponerad av deras frågor och koncentrationen inför uppgiften. Vilket fint minne vi får av denna dag som också stärkte  gruppen och enskilda individer genom att våga ställa frågor och förhöra bovarna. Jag själv fick många goda skratt.”

Bibliotekspersonal:
”Det var ett oerhört fint upplägg – tydligt och pedagogisktDet märks att du är lärare.”

Barn:
”Man fick tänka utanför boxen. Det var väldigt kul.”
Det var väldigt kul att komma in i en annan roll och liksom inte vara sig själv. Det var längesen vår klass skrattade så mycket.
Jag tycker författaren var bra att ändra sin röst när vi förhörde bovarna.”