Nu är det julfest igen, nu är det julfest igen…

Julfesten varar ända fram till nyårsfesten!
Melodi: Nu är det jul igen!
Nu är det mord igen, o nu är det mord igen o morden varar fram till nyår. Nu är det mord igen, o nu är det mord igen och morden varar fram till nyår. Å sen till påska då får vi brådska att skriva ännu fler mysterier, ja sen till påska då får vi brådska att skriva ännu fler mysterier!

Ja, precis så är det! Den här tiden – från november fram till nyår är det HÖGTRYCK på våra mordmysterier/mordgåtor! Alla vill förenas i lek, dramatik och spänning på julfesten och nyårsfesten!

Kan alla vara med och ”spela teater” i era mordgåtor?
En vanlig fråga vi får är ”Men.. alltså vi gillar inte att spela teater… inte mina kompisar heller egentligen… Kan man spela ändå?” Såklart man kan! Det är ju det som är så fantastiskt – du väljer nämligen själv hur mycket (eller lite) du vill spela. Om man tycker det känns jättefånigt att spela teater – ja, då intar man en passiv roll. Är man däremot den som älskar att spela teater – ja, då tar man över fullständigt! Men det som är mest finurligt, det är att man som värd kan bli väldigt förvånad och överraskad!
Exempel: Kalle – han som inte alls brukar synas och höras på jobbet tar plötsligt väldigt mycket plats och blir den mest framträdande personen på hela festen medan Gullan som alltid syns och hörs och skulle behöva stå tillbaka lite ibland blir den som faktiskt kliver ett steg tillbaka. Det är så häftigt! Man vet aldrig hur en kväll med NiCe Partys mordmysterier slutar!

Ok – tillbaka till ”påska”… Det är först efter påsk vi kan ta oss tid att klura på nya mysterier. Kvällarna blir ljusare och svenskarna kryper ut ur sina mörka bon – kanske intresset för mörka mordkvällar svalnar något (även om vi självklart säljer mordmysterier året om – många använder våra mysterier till midsommarfesten). Men det är nu vi jobbar som mest för att få fram nya mysterier. Det ska alltid finnas minst en nyhet varje höst – det är vår ambition!

Lämna ett svar